Önnek jelenleg nincs ajánlatkérése.

0 termék Ajánlatkérés

Gipszkarton

Kategóriák  |  Gyártók
Velux Tetőtéri ablakok Alpen fúrószár Swedsteel Lemeztermékek Térburkoló kövek, térkő Díszburkolatok Tetőcserép és kiegészítők Falazóanyagok Szigetelőanyagok Vízszigetelő anyagok Vakolat, vakolatrendszerek Gipszkarton Kémény, kéményrendszerek Csemperagasztók és ragasztók Födémszerkezetek, áthidalók ACO Épületgépészet Cement, ömlesztett áruk Mixer beton Faanyagok Betonacél, betonacél háló Tüzelőanyagok

Ajánlatkérések

Önnek jelenleg nincs ajánlatkérése.

0 termék
Ajánlatkérés

Szeretne pontos árajánlatot kapni?

Töltse ki az adatokat és mi visszahívjuk!


Kategóriák  |  Gyártók
Velux Tetőtéri ablakok Alpen fúrószár Swedsteel Lemeztermékek Térburkoló kövek, térkő Díszburkolatok Tetőcserép és kiegészítők Falazóanyagok Szigetelőanyagok Vízszigetelő anyagok Vakolat, vakolatrendszerek Gipszkarton Kémény, kéményrendszerek Csemperagasztók és ragasztók Födémszerkezetek, áthidalók ACO Épületgépészet Cement, ömlesztett áruk Mixer beton Faanyagok Betonacél, betonacél háló Tüzelőanyagok
Rigips Gipszkarton lapok

Rigips Gipszkarton lapok

Megnézem >
Rigips Gipszkarton profilok

Rigips Gipszkarton profilok

Megnézem >
Rigips Gipszkarton szerkezeti kiegészítők, tartozékok

Rigips Gipszkarton szerkezeti kiegészítők, tartozékok

Megnézem >

Gipszkarton fal néhány óra alatt

Gipszkarton falat szeretne építeni a lakásában?

Gipszkarton lapokkal gyorsan kettéoszthatja nappaliját, vagy bármelyik szobáját. Ripsz-ropsz kialakíthat egy kis zugot is.
Ha átrendezné a lakását, vagy egyszerűen csak unalmasnak találja már, akkor vágjon bele.
Kis gonddal és kevés kosszal jár.

A gipszkarton fal építése gyorsan megy, és nem lesz csatatér sem a lakása.
A téglát nem kell becipelni, nincs téglatörmelék, és fröcsögő habarcs sem kell hozzá. A Rigips gipszkarton lapok sokkal könnyebbek, mint a tégla.
A tartófalra felszereli gipszkarton profilokat, és a profilokra felcsavarozza a gipszkarton táblákat. Arra ügyeljen, hogy csak a függőleges profilokra csavarozzon, és két toldás ne kerüljön egymás mellé.
Hézagolásra szükség van, de a hézagolás elvégzése után, már festheti vagy tapétázhatja is a falat. Nemhogy egy hetet, de még néhány órát sem kell várni a fal száradására. Burkolni is lehet, ha csempét szeretne felrakni rá.
A két lap köze ne maradjon üres. Használjon kőzetgyapotot vagy üveggyapotot hangszigetelésre, hogy a zajok ne rohanjanak át a falon.

Nem teherhordó szamár, ne pakoljon majd rá hetet-havat, de egyébként úgy fog állni, hogy na.
Gipszkarton álmennyezet

A födémet szeretné eltakarni? Vagy túl nagy a lakása belmagassága, és csökkentené fűtési költségeit?

Könnyedén megteheti gipszkarton mennyezet építésével.

A gipszkarton álmennyezet fix és függesztett változatban is készülhet.
Gipszkarton szerelés

Saját maguk fogják elvégezni a munkát, vagy inkább szakemberre bízzák?

Ha már építettek gipszkarton falat, akkor nyugodtan vágjanak bele. Ha még nem, akkor is érdemes elgondolkodni azon, hogy saját maguk csinálják meg. A mostani bizonytalan gazdasági helyzetben egyre többen ott spórolunk, ahol tudunk. Ha a családban valaki szeret barkácsolni, és türelme is van a pontos és precíz munkához, akkor biztosan jól fog sikerülni.
Gipszkarton előnyei

A gipszkarton fal akár néhány óra alatt megépíthető, és mégis biztos lábakon áll.

Gipszkarton profilok és csavarok használatával gondoskodhat erről.
Ha a profilokat nem függőlegesen, hanem vízszintesen rakja fel a tartófalakra, akkor gipszkarton álmennyezetet készíthet.

A gipszkarton tiszta, mert nem kell hozzá fröcsögő malter, és nincs szálló por.

Egyre népszerűbb belsőépítészeti válaszfal megoldás. Nem teherhordó falként elsősorban tetőtér beépítések, belső gipszkarton válaszfalak elkészítésekor, és utólagos takarások elvégzésekor használatos. Számos előnye van a hagyományos falazóelemekkel szemben:
A gipszkarton fal a hagyományos falazóanyagból épült falakhoz képest jelentős megtakarítást jelenthet.
Fémszerkezetre szerelve a gipszkarton elemek közé hőszigetelő anyagot építhetünk be. Gondolja csak meg! Ez jelentős fűtési költség megtakarítást eredményezhet.
Szeretne jóval jobban járni? Álmennyezetként felszerelve csökkenti a belső tér magasságát, és ezzel is jelentős fűtési költség megtakarítást eredményez.
Hangszigetelő anyagot beépítve zajmentessé tehetjük a helyiséget.
Könnyen véshető. A gipszkarton falak üreges szerkezete sokkal inkább alkalmas a víz és villanyvezetékek könnyű és kényelmes elhelyezésére.
A sima, száraz falfelületet könnyedén festheti, tapétázhatja, csempézheti.
A gipszkarton lap könnyű. Gipszből és papírból áll, ezért könnyű vele dolgozni. Egy gipszkarton fal megépítéséhez nem kell több raklapnyi súlyt megmozgatni, mint a hagyományos válaszfalak építésénél. Hasonlítsuk csak össze egy gipszkarton lap és ugyanolyan térfogatú hagyományos falazóanyag súlyát!
Egyenes falak, beugrók, faláttörések is létrehozhatók. Tetőtér beépítéskor könnyedén boríthatjuk gipszkarton lapok segítségével a ferde tetősíkot.
Az építkezés helyszínén szerelhető össze.
Viszonylag jól terhelhetők. Figyelem: nem teherhordó fal!
Szerelése gyors. Csavarozható és a hozzá való fém profilokkal bárhová felszerelhető, legyen szó tetőtér beépítésről, gipszkarton válaszfalról vagy beépített szekrényről. Nem kell megvárni, amíg megköt a habarcs. Nem kell zsaluzni sem.
Szerelése tiszta. Nincs fröcsögő malter. Nincs törmelék, nincs hulladék. Ezért utólagosan is beépíthetőek a gipszkarton falak. Nem szükséges folyékony, csepegő kötőanyag a rögzítéséhez.
Egy esetleges jövőben átalakításkor könnyedén elbontható, áthelyezhető.

A gipszkarton lapok beépítése egyszerű
A beépítés azonban sok hibalehetőséget hordoz magában. Legyünk körültekintőek a munka során!
Az illesztéseknél (a fugáknál) üvegszálas csíkkal tudjuk elérni, hogy a későbbiekben a festés ne legyen repedezett.
Vizes helyiségekben mindig zöld sz
ínű, impregnált gipszkarton lapokat építsünk be.
Ha a gipszkarton bordavázon – OSB – van, akkor még körültekintőbben építsük be. Ekkor nagyobb valószínűséggel lehet repedezett a felület. A beépített faanyag nedvességváltozása, dagadása lehet a hiba okozója.
Nyílászárók fölött kerüljük el, hogy a nyílás függőleges oldalával együtt fusson a gipszkarton széle.

A gipszkarton felhasználási területei

A lakás belső tereiben térelválasztásra használható
Gipszkarton válaszfal építésére
Különböző falszerkezetek szárazvakolataként
Tetőterek borítására
Gipszkarton álmennyezet készítésére
Tűzvédelmi borításokra
Díszítő elemként, a vezetékek elrejtésére és rejtett világítások megoldására

A gipszkarton falak hő és hangszigetelési feladatokat is ellátnak. A tűzálló gipszkarton a tűzvédelmi igényeknek is megfelel megfelelő tervezéssel és körültekintő beépítéssel.

Szeretne pontos árajánlatot kapni?

Töltse ki az adatokat és mi visszahívjuk!

VeluxAlpenIsoverRigipsKnauf InsulationPorothermLeierYtongSilkaRockwoolAustrothermSwedsteelBachlVillasCreatonBramacDorkenTerránTondachFakroSemmelrockKK KavicsbetonBarabásFriedlMurexinBüsscher & HoffmannSoudalBaumitLB KnaufSchiedelRevcoMapei
Top